Recept: Tijm & Pistache Zandkoekjes
Porties: 15-20 plakjes
Bereidingstijd: 60-75 minuten, plus 30 minuten afkoelen, 5 minuten bakken
Ingrediënten:
- 100 g poedersuiker
- 200 g boter
- 300 g tarwebloem
- 1 klein ei
- 1 theelepel vanillepoeder
- 1 kleine handvol grof gehakte verse tijm
- 2 potjes Nicolas Vahé curd / Pistache
Bereidingswijze:
- Mengen: Doe alle ingrediënten behalve de curd in een kom en meng goed door elkaar.
- Koelen: Plaats het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
- Voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 200°C.
- Uitrollen: Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 3 mm en steek er met een ronde vorm zandkoekjes uit van een geschikte grootte.
- Bakken: Leg de koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Afkoelen: Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
- Serveren: Besmeer een koekje met de curd, leg er een ander koekje bovenop. Voeg naar wens een glazuurlaagje, room of slagroom toe aan de bovenkant en garneer met verse bessen of gehakte chocolade.
Geniet van je heerlijke tijm & pistache zandkoekjes!