Recept voor naanbrood met mozzarella
Porties: 12 stuks
Voorbereidingstijd: 3 uur
Kooktijd: 5 minuten
Ingrediënten:
- 20 g gist
- 200 ml lauwwarm water
- 2 theelepels zout
- 1 eetlepel suiker
- 150 ml yoghurt
- 1 pak van 350 gram (wit)broodmix
- Nicolas Vahé koolzaadolie
- 2 eetlepels boter, voor in de pan
- 150 g cantharellen
- 1 pot Nicolas Vahé Bruschetta / Artisjok & Tomaat
- 250 g verse mozzarella, 2 bollen
- 1 pot Nicolas Vahé Pesto / Rucola & Amandel
- 1 pot Nicolas Vahé Gesneden Zomertruffel
Bereidingswijze:
- Deeg Bereiden:
- Los de gist op in het lauwwarme water.
- Voeg zout, suiker en yoghurt toe aan het gistmengsel.
- Kneed het deeg terwijl je geleidelijk de Nicolas Vahé broodmix toevoegt. Kneed ongeveer 10 minuten tot een elastisch deeg.
- Dek het deeg af met een theedoek en laat het ongeveer 2 uur rijzen, of totdat het in omvang is verdubbeld.
- Naan Vormen en Bakken:
- Plaats een bakplaat in de oven en verwarm voor op 250°C, zonder ventilator.
- Verdeel het deeg in 12 stukken.
- Bestrijk je werkblad met wat olie en rol elk stuk deeg dun uit tot een ovale, rustieke vorm.
- Beleg elk naanbrood met verse mozzarella.
- Leg 3-4 naanbroden op de voorverwarmde bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak de naanbroden 5 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn aan de bovenkant.
- Haal de naanbroden uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster. Herhaal dit met het resterende deeg.
- Beleggen:
- Verhit een koekenpan met boter.
- Bak de cantharellen op hoog vuur ongeveer 1 minuut bruin. Breng op smaak met zout en peper.
- Smeer een laag Bruschetta op de helft van de naanbroden en beleg met gesneden truffel.
- Smeer een laag Pesto op de resterende naanbroden en beleg met gebakken cantharellen.
Geniet van je zelfgemaakte naanbroden met een heerlijke combinatie van verse mozzarella, luxe truffels, rijke pesto, en smaakvolle cantharellen! Perfect voor een speciale maaltijd of als indrukwekkend bijgerecht.