Walnoten Bananenbrood Recept
Maakt: 8-10 plakjes
Bereidingstijd: 75 minuten, waarvan 40-50 minuten baktijd
Ingrediënten:
- 100 g muscovado suiker
- 2 eieren
- 250 g tarwebloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 eetlepels kaneel
- 1 eetlepel kardemom
- 1 theelepel zout
- 50 ml Nicolas Vahé olie / Walnoot
- 50 ml koolzaadolie
- 4 geprakte, rijpe bananen
- 100 g grof gehakte chocolade
- 100 g grof gehakte walnoten
- 1 rijpe banaan voor de topping
Bereidingswijze:
- Voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 170°C met ventilator.
- Mengen: Klop de suiker en eieren tot een licht en luchtig mengsel. Voeg de bloem, bakpoeder, specerijen en oliën toe.
- Toevoegen: Schep de geprakte bananen, chocolade en walnoten erdoor.
- Bakken: Giet het mengsel in een ingevette cakevorm. Snijd de laatste banaan doormidden en leg deze bovenop. Bak 40-50 minuten.