Onze snijplanken zijn gemaakt van echt mango, Acacia of walnoot hout wat zorgt voor jarenlang plezier in de keuken!
Een goede snijplank is meer dan alleen keukengerei
Snijplanken zijn het eerste vereiste in elke keuken, zowel voor professioneel gebruik als voor thuisgebruik. Waar moet een goede snijplank aan voldoen? Allereerst moet je bij een snijplank altijd aan het behoud van je keukenmessen denken. Dit betekent dat je beter kunt kiezen voor snijplanken die gemaakt zijn van natuurlijk hout.
De messen blijven veel langer scherp dan bij een kunststof plank. Daarom hebben wij in onze webshop van natuurlijk mango hout vervaardigde snijplanken waarbij messen langer scherp blijven, zodat de snijkant langer meegaat.
Onze snijplanken absorberen geen geuren van producten
Onze snijplanken zijn gemaakt van echt mango, Acacia of walnoot hout dat geen geuren van producten opneemt, daarom zijn ze ook perfect te gebruiken niet alleen als keukengerei, maar ook als serveerplank. Verras klanten of gasten op een originele manier door tapas of kaas te serveren op diverse in onze webshop verkrijgbare modellen.
In sommige keukens zie je dat er gewerkt wordt met één plank, waarop alle producten worden gesneden, dit is erg onhygiënisch. Het is verstandig om meerdere planken te hebben om kruisbesmetting te voorkomen. Een plank waar rauw vlees of vis is op gesneden, kun je naderhand geen groenten of salade op snijden. Ook al was je de planken met heet water en afwasmiddel, is er nog geen garantie dat ziektekiemen en bacteriën niet in de maag komen. Daarom is het altijd raadzaam om meerdere keukenplanken te hebben.
Presentatie is ook van belang
Presentatie kan een belangrijke factor zijn bij het kiezen van de juiste plank. Een heerlijk braadstuk gepresenteerd op een groezelige keukenplank zal de eetlust bij een etentje doen verminderen. De juiste plank voor bij het juiste product of gerecht doet wonderen. Kies daarom de vorm van plank die het beste past voor bij de bereiding of presentatie.
Vaak wordt er gedacht dat kunststof keukenplanken hygiënischer zijn dan houten planken, uit een Amerikaans onderzoekuit 1994 is gebleken dat dit niet het geval is. Het beste is om houten planken met de hand zorgvuldig schoon te maken met een verdunde oplossing op ammoniak basis. En zeg nu zelf, bij presentatie wordt de esthetiek van houten keukenplanken als aanzienlijk beter beschouwd dan die van plastic.